ALAPÍTVÁNY

KRÉTA

Belépés a KRÉTA felületre

Belépés a KRÉTA e-ügyintési felületére

K R É T A  kapcsolattartó:
Horváthné Schein Éva ig.h.
+36-34 361-291
8:00 - 16:00
kozepiskola.oroszlany@gmail.com

2012-Közlemény

Iskolánk Oroszlány Város
Önkormányzata
2012. február 28-i
döntése értelmében a
HAMVAS BÉLA GIMNÁZIUM
ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

nevet viseli
2012. szeptember 1-jétől.
(Hamvas Béla életrajza)

Keresés

NATO vetélkedő 2009

Országos NATO vetélkedő

A Lengyel József Gimnázium és Szakközépiskola 5 fős csapata a TIT Hadtudományi és Biztonságpolitikai Közhasznú Egyesület (TIT HABE) által megrendezett „MAGYARORSZÁG TÍZ ÉVES NATO-TAGSÁGA” című országos vetélkedőn vett részt 2009. március 21-én.


   A vetélkedő – melyet a Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium is támogatott – témája hazánk 10 éves NATO-tagságával és a NATO megalakulása 60. évfordulójával volt kapcsolatos.

   A vetélkedő két fordulóból állt:

   Az első fordulóban megyénként egy vagy több csapat – országosan közel 50 középiskola – vett részt. A feladat – egy esszé megírása volt: MIT JELENT SZÁMOMRA MAGYARORSZÁG NATO-TAGSÁGA? Tanulmányunkat a TIT HABE, a Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium szakértőiből álló bíráló bizottság érdemesnek találta a továbbjutásra, s így bekerültünk a 7 döntős csapat közé.

   A második forduló – maga az országos döntő Budapesten –, egy multimédiás jellegű vetélkedő volt. Itt a nemzetközi és hazai biztonságpolitikai eseményekkel, hangsúlyosan a NATO tevékenységével összefüggő – történelmi, zenei, művészeti stb. formában megfogalmazott – kérdésekre kellett választ adnunk. Az országos döntő zsűrijét szintén a TIT HABE, a Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium képviselői alkották.

   Egy jó hangulatú, szoros versenyben - ahol a dobogó legfelső fokáról csupán pár ponttal lecsúszva -, szereztük meg a számunkra oly fényes ezüstérmet. E szép eredmény elérésében a következő tanulók öregbítették iskolánk hírnevét:

Richter Szilvia (12. a)
Aradi Ádám (12. c)
Nagy Dániel (12. c)
Metzger András (12. a)
Kuris Krisztián(12. c)


A cikket írta és a tanulókat felkészítette: Járfás Mihály István

 

Látogatottság

500324
Mai nap:Mai nap:14
Tegnap:Tegnap:81
A héten:A héten:175
Ebben a hónapban:Ebben a hónapban:1499
ÖSSZESEN :ÖSSZESEN :500324

Nyelvvizsga

LanguageCert