ALAPÍTVÁNY

KRÉTA

Belépés a KRÉTA felületre

Belépés a KRÉTA e-ügyintési felületére

K R É T A  kapcsolattartó:
Horváthné Schein Éva ig.h.
+36-34 361-291
8:00 - 16:00
kozepiskola.oroszlany@gmail.com

2012-Közlemény

Iskolánk Oroszlány Város
Önkormányzata
2012. február 28-i
döntése értelmében a
HAMVAS BÉLA GIMNÁZIUM
ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

nevet viseli
2012. szeptember 1-jétől.
(Hamvas Béla életrajza)

Keresés

Jakab Béláné emlékére

Búcsúzik a Hamvas Béla Gimnázium Jakab Bélánétól

 Jakab Béláné

Megint fekete lobogó került a Hamvas Béla Gimnázium homlokzatára.

Fájdalmas hírt kaptunk. 2023.10.18-án meghalt Jakab Béláné, Ica néni.

1939.08.20-án született egy Kisbér melletti faluban. 1956 óta dolgozott Oroszlányon magyar – történelem szakos tanárként. Diplomáját az ELTÉ-n szerezte. Személye meghatározó volt az oroszlányi Általános Gimnázium, majd a Lengyel József Gimnázium életében. Pontos, magas szintű szakmai tudásának megfelelően szigorú, következetes pedagógiai munkát végzett. Nagy hangsúlyt fektetett az emberi, erkölcsi értékek átadására.

Jelenleg, a Hamvas Béla Gimnázium tanárai között négyen vagyunk, akik osztályfőnökként is megismerhettük őt. Így derült ki számomra az is, hogy a maximalista pedagógus egy nagyon empatikus, szociálisan érzékenyen, érző emberi lélek. Mindig támogatta, segítette a rászorulókat. Sokan köszönhették neki a gimnázium sikeres elvégzését, és azt, hogy megállták helyüket a főiskolán, egyetemen és a magánéletben egyaránt.

Nagyon fontos volt számára a család. Szívesen mesélt felejthetetlen külföldi utazásaikról, a történelmi helyekről, képtárakról, múzeumokról, ahol jártak. Nagyon büszke volt mindig fiára, unokáira, a családjára. Nagyon kedvelte a komolyzenét, a művészeteket, a francia kultúrát. Küzdelmes, de tartalmas életet élt. Győzött egy daganatos betegség felett, kiállt az egyetemes emberi értékek mellett.

Mindig követendő erkölcsi példát mutatott nekünk. Számomra megadatott, hogy nemcsak tanítványa, hanem pedagógustársa is lehettem a gimnáziumban. Mindig felnéztem rá, tiszteltem. Így amikor megkért, hogy tegezzem, mindig oda kellett tennem az Ica mellé a „nénit” is.

Kedves Ica néni! Búcsúzunk Tőled. Köszönjük, hogy ahhoz, hogy Oroszlányon gimnázium lehessen, Te is hozzájárultál munkásságoddal.

Kisfaludy Károly szavaival búcsúzunk:

Nyugodj tehát szent békében

Az élet csendes partján,

A boldogok seregében

Annyi fergeteg után!

Jakab Béláné

Látogatottság

500321
Mai nap:Mai nap:11
Tegnap:Tegnap:81
A héten:A héten:172
Ebben a hónapban:Ebben a hónapban:1496
ÖSSZESEN :ÖSSZESEN :500321

Nyelvvizsga

LanguageCert