ALAPÍTVÁNY

KRÉTA

Belépés a KRÉTA felületre

Belépés a KRÉTA e-ügyintési felületére

K R É T A  kapcsolattartó:
Horváthné Schein Éva ig.h.
+36-34 361-291
8:00 - 16:00
kozepiskola.oroszlany@gmail.com

2012-Közlemény

Iskolánk Oroszlány Város
Önkormányzata
2012. február 28-i
döntése értelmében a
HAMVAS BÉLA GIMNÁZIUM
ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

nevet viseli
2012. szeptember 1-jétől.
(Hamvas Béla életrajza)

Keresés

2011-Szalagavató

SZALAGAVATÓ A GIMNÁZIUMBAN

2011. december 10-én, szombaton este hét órakor emelkedett hangulatú ünnepségen kapták meg az érettségi közeledtét jelző kék szalagot a végzős gimnazisták. A szalagavató ünnepély Takács Károly polgármester úr diákokhoz intézett szavaival kezdődött, majd Dr. Radványiné Varga Andrea igazgatónő ünnepi gondolatait hallhattuk. Rácz Bálint 11. a osztályos tanuló Gulyás Gábor: Egyszer élsz című versét szavalta el. A szalagokat az osztályfőnökök tűzték fel a végzős diákok ruhájára. (Képgaléria: 12.a: Jenei András, 12.b: Gőgh Zoltán, 12.c: Beke Gabriella, 13.b: Bán Ildikó). Az igazgatónő és az osztályfőnökök virágcsokor kíséretében kapták meg a tanulóktól a jelképes szalagot.

A „hivatalos” ünnepség után jó hangulatú műsor következett. Amíg a végzősök átöltöztek a táncokhoz, addig Czékmány Adrienn (10. b) énekkel, Deli Tímea (12. c) pedig orientális tánccal szórakoztatta a nagyszámú közönséget.

A végzősök igen változatos, a táncművészet különböző stílusait és korszakait bemutató, jól kidolgozott és begyakorolt előadása nagyon nagy sikert aratott. A műsor a 13. b osztály látványos bécsi keringőjével kezdődött (betanító tanár Zajácz Edina), majd a 12. b osztály akrobatikus ügyességet is felvonultató Kalóztánca (betanította Mészáros Szabina) nyűgözte le a közönséget. Emelte a tánc értékét a tekintélyt parancsoló Kalózkapitány szerepe, akit az osztályfőnök, Gőgh Zoltán személyesített meg. A 12. a osztály Csiszár Anita által betanított Tánc-evolúció című, a rocky, a twist, a diszkózene és a zumba különféle formációit, jellegzetes mozdulatait is tartalmazó dinamikus és hangulatos előadását a 12. c osztály szép keringője követte (betanító Mészáros Szabina). A 13. b osztály tiroli népviseletben előadott sörtánca nagy tetszést aratott, különösen, hogy a talicskán betolt „kislány” az osztályfőnök, Bán Ildikó volt. (A táncot betanította Tomayer Dóra, Hartmann Tamás, Szűcs Gyula.) A ’60-as évek hangulatos zenéjére táncoltak a 12. c osztály tanulói. A lendületes tánc egy pontján bekapcsolódott az osztályfőnök, Beke Gabriella is, akit a fiatal fiúk – a koreográfia szerint – inkább fiatal lányokra cseréltek.  (Betanító tanáruk: Mészáros Szabina.) A színvonalas műsor méltó zárásaként mezőföldi táncok következtek. A 12. a és 12. b osztályosok énekes – táncos népzenei produkciójához Szegvári Ildikó koreográfus által vezetett zenekar szolgáltatta élőben a talpalávalót.

Az újra a terembe vonuló ünnepeltek virággal köszönték meg tánctanáraiknak a segítséget, szüleiknek pedig azt a gondoskodó támogatást, amellyel eddig eljuthattak. Az éjfélig tartó bál a tanulók és szüleik nyitótáncával vette kezdetét

Köszönet a szervező osztályoknak és osztályfőnökeiknek (11. a: Czeti Antónia, 11. b: Huma János, 11. c: Tőkés Sándor) a rendezvény nagyszerű lebonyolításáért!

Látogatottság

502866
Mai nap:Mai nap:34
Tegnap:Tegnap:78
A héten:A héten:438
Ebben a hónapban:Ebben a hónapban:1582
ÖSSZESEN :ÖSSZESEN :502866

Nyelvvizsga

LanguageCert