ALAPÍTVÁNY

KRÉTA

Belépés a KRÉTA felületre

Belépés a KRÉTA e-ügyintési felületére

K R É T A  kapcsolattartó:
Horváthné Schein Éva ig.h.
+36-34 361-291
8:00 - 16:00
kozepiskola.oroszlany@gmail.com

2012-Közlemény

Iskolánk Oroszlány Város
Önkormányzata
2012. február 28-i
döntése értelmében a
HAMVAS BÉLA GIMNÁZIUM
ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

nevet viseli
2012. szeptember 1-jétől.
(Hamvas Béla életrajza)

Keresés

2023. május 27-28. - Pusztavám

Erdei Iskola

Egyedi erdei iskolai foglalkozásra került sor az idei évben. A pünkösdi hétvégén a két kilencedikes osztály egymást váltotta, mivel csak egy napot terveztek a gyerekeknek.

ErdeiIskola-Pusztavám
Vajda János Erdészeti Erdei Iskola, Pusztavám

Természetesen olyan feladatokkal készültek a szervezők, hogy senki nem unatkozott, sőt egyeseknél még több szervezett programra is igény lett volna.

Volt kis és nagy túrázás, ökofeladatok (fa életkor becslése, növények ismerete és kostolása, védett fajok megismerése stb.), az elmaradhatatlan bográcsozás és sporttevékenységek (labdázás, focizás stb.).

A szombati napon a 9. a osztály érkezett kilenc órára, majd egy rövid eligazítás után felkerekedtünk és végigjártuk a tervezett útvonalat. Volt bányatóban lábáztatás, erdei ösvényen szlalomozás, bokorkerülő csalánugrás és erdei akadálypálya leküzdése. Mindezt élvezetesen, tréfákkal, beszélgetésekkel tűzdelve. A visszaérkezést követően Gréta apukája egy csodálatos paprikáskrumplival vendégelte meg az erdei iskolás osztályt. Az utolsó program a helyi vadaskert meglátogatása volt, ahol dámvadakkal és muflonokkal találkozhattak a diákok. A zárásra este hatkor került sor.

Másnap reggel a 9. b osztályosok érkeztek, akik ugyanolyan lelkesedéssel és jó kedvvel tekintettek az aznapi programokra.

Velük is egy nagyobb túrázással kezdtünk, mely során forrásvizet ittunk, bányatókört tettünk meg és erdei „challenge day” is volt, amikor a meddőhányót másztuk meg. A körtúra után paprikáskrumplit készítettünk, melyhez hozzájárult Mészárosné Fülöp Laura osztályfőnök kedves férje és Farkas Laura lelkes szülei is. A záróprogram ebben az esetben is a vadaskert állatainak megtekintése volt, melyet követően este hatkor elhagytuk a tábort.

A visszajelzések alapján mindkét osztály remekül érezte magát, és reméljük élményekkel gazdagodva tért haza.

9A-Túra1

9A-Túra2
9.A túrázik

Reggeli
Reggeli a szabadban

Bográcsozás

Táborozás
Bográcsozás és táborzárás

Látogatottság

500633
Mai nap:Mai nap:76
Tegnap:Tegnap:77
A héten:A héten:484
Ebben a hónapban:Ebben a hónapban:1808
ÖSSZESEN :ÖSSZESEN :500633

Nyelvvizsga

LanguageCert