ALAPÍTVÁNY

KRÉTA

Belépés a KRÉTA felületre

Belépés a KRÉTA e-ügyintési felületére

K R É T A  kapcsolattartó:
Horváthné Schein Éva ig.h.
+36-34 361-291
8:00 - 16:00
kozepiskola.oroszlany@gmail.com

2012-Közlemény

Iskolánk Oroszlány Város
Önkormányzata
2012. február 28-i
döntése értelmében a
HAMVAS BÉLA GIMNÁZIUM
ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

nevet viseli
2012. szeptember 1-jétől.
(Hamvas Béla életrajza)

Keresés

2023. június 3-4. - Ökotábor

Ökotábor Pusztavámon

Több éves kihagyás után az újjászerveződött Ökotábor lehetőséget adott a diákjainknak a természet szépségeit megcsodálni, és a szabad levegőn való tartózkodást élvezni. A Vértes egyik legszebb, bányatavakkal tarkított és kisebb-nagyobb lankáival, meredek lejtőivel váltakozó völgyeiben járhattunk a túrák alatt, miközben megtekinthettük az éppen virágzó növényeket, a fel-felbukkanó állatokat.

ÖKO-2023

A tábor szervezésében két volt gimnazista is velünk tartott, Lóth Klaudia és Farkas Nóra, akik a középiskolai éveik alatt is rendszeresen jöttek táborozni. Velük együtt, bár kis létszámmal, ám annál lelkesebben összesen kilenc diák vett részt a táborban. Ők vállalták, hogy két napra elszakadnak az urbanizált és mobiltelefonok által felépített világtól, friss levegőre, egymás társaságára és legfőképpen a természet szépségeire vágytak.

A kirándulás a nyugati Vértes, Csókakőig tartó turistaútján vezetett, mely körtúrája során egy úttalan részt is beiktattunk a változatosság kedvéért. Itt szarvasokkal, fák között lavírozó héjával és rengeteg virágos erdei növénnyel találkoztunk.

Sétálunk...

A nap nagy részét a gyaloglás tette ki, majd késő délután csatlakozott hozzánk Gőgh tanár úr, akinek köszönhetjük az est tetőpontját, a csodálatos bográcsban készült pörköltet. A tábortűz mellet, a rotyogó étel kellemes illatától körülvéve sokat beszélgettünk és vidám történetekkel szórakoztattuk egymást, néha hatalmas nevetésekkel fűszerezve.

Vadászles

A vacsora után, megvárva a sötétedést, felszedelőzködtünk és nekivágtunk az éjszakai túrának. Közel másfél órát tartott a „botorkálás”, mely során néhol megállva, az éjszaka hangjaira füleltük. Hallottunk erdei fülesbaglyot, motoszkáló rágcsálókat és neszező nagyvadakat. A táborba visszaérve felszabadulva nevettünk össze, hiszen némelyik neszezés akár 10-20 méterre lévő állattól is származhatott.

Kaja

Vasárnap még megnéztük a vadaskertet, majd eleredt az eső, és legkésőbb fél kettőkor már el is hagytuk az élményekkel megajándékozó Ökotábort.

Reméljük ezt az élményt jövőre is átélhetjük másokkal is, akik csatlakoznak hozzánk.

Látogatottság

500634
Mai nap:Mai nap:1
Tegnap:Tegnap:76
A héten:A héten:485
Ebben a hónapban:Ebben a hónapban:1809
ÖSSZESEN :ÖSSZESEN :500634

Nyelvvizsga

LanguageCert