ALAPÍTVÁNY

KRÉTA

Belépés a KRÉTA felületre

Belépés a KRÉTA e-ügyintési felületére

K R É T A  kapcsolattartó:
Horváthné Schein Éva ig.h.
+36-34 361-291
8:00 - 16:00
kozepiskola.oroszlany@gmail.com

2012-Közlemény

Iskolánk Oroszlány Város
Önkormányzata
2012. február 28-i
döntése értelmében a
HAMVAS BÉLA GIMNÁZIUM
ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

nevet viseli
2012. szeptember 1-jétől.
(Hamvas Béla életrajza)

Keresés

Diák-Bio-2024

2024. április 19. – XVII. Diákbiológus és -környezetvédő Nap

Nem az első alkalom, hogy a gimnázium diákjai megmérettethetik magukat egy általuk választott téma bemutatásával a Bárdos László Gimnázium által szervezett Diákbiológus és -környezetvédő Nap keretein belül, melyet kétévente rendeznek meg immár XVII. alkalommal.

DiakBioNap1A II. helyezés örömteli pillanata Dr. Radványiné Varga Andreával

Ebben az évben Letkó Dorina és Pokornyi Veronika 12. évfolyamos diákok azt a kutatást mutatták be egy nívós zsűri előtt, melyet osztálytársaikkal együtt a majki parkerdővel kapcsolatban végeztek. A Nemzeti Tehetség Program 2021-2022-es pályázat keretein belül történt komplex vizsgálatok egy széleskörű, több tudományterületet érintő felmérése volt. A meteorológiai, a talajtani és az ökológiai felvételezések és mérések több mint nyolc hónapot fogtak át, melynek összegzését még 2022-ben mutatták be a gimnazistáknak és az érdeklődőknek.


DiakBioNap2Pokornyi Veronika és Letkó Dorina előadásuk közben

A diákbiológus napra négy fős társaság ment: igazgatónő, Dr. Radványiné Varga Andrea, akit zsűritagként kértek fel a biológia és élettan szekcióba, Letkó Dorina, Pokornyi Veronika, akik a parkerdőben végzett kutatás összefoglalására vállalkoztak, és előadásra készültek, valamint Eichardt János, mint felkészítőtanár. Izgalommal teli várakozással telt el a megnyitótól kezdve, hiszen ez nem csak a diákok által végzett kutatásokról szólt, hanem ismeretterjesztő előadások és kiállítások is kisérték a közel hat órás programot. A természet- és környezetvédelem szekcióba osztották be a gimiseink előadását, így a kilenc „versenyző” és az érdeklődők 10:30-kor egy külön teremben mutathatták be, milyen kutatást végeztek az elmúlt években.

A kilenc előadás mindegyike – beleértve gimnazistáink kiselőadását is – rendkívül izgalmas témákat öleltek át, így a zsűrinek nehéz dolga volt a helyezések sorrendjének felállításában. Miután a bemutatók véget értek, még jobban izgultunk, elérnek-e a lányok helyezést, vagy esetleg különdíjasok lesznek?

A rendezvény zárására fél három körül került sor, és a szekciók zsűrielnökei közölték az eredményhirdetésen a helyezéseket. A gimiseink izgultak, és egyben bíztak is abban, hogy a kutatásuk – melyet többedmagukkal együtt végeztek el 2022-ben – megmutatta-e teljes valójában az egész kutatás eredményeit és a ráfordított időt. Végül a zsűrielnök beolvasta a mikrofonba a két gimnazistánk nevét, és a rangos 2. helyezést! Kitörő örömmel fogadták, és büszkén vették át a díjat! Igazgatónő, aki a pódiumasztalnál ült a többi zsűritaggal együtt, mosolyogva gratulált nekik és elismerően szólt hozzájuk. Természetesen mindenki gratulált mindenkinek, hiszen színvonalas diákelőadások voltak.

Ezúton is gratulálunk az előadóknak és további sikereket kívánunk nekik az érettségihez!


DiakBioNap3A két előadó: Pokornyi Veronika és Letkó Dorina

Látogatottság

500636
Mai nap:Mai nap:3
Tegnap:Tegnap:76
A héten:A héten:487
Ebben a hónapban:Ebben a hónapban:1811
ÖSSZESEN :ÖSSZESEN :500636

Nyelvvizsga

LanguageCert