ALAPÍTVÁNY

KRÉTA

Belépés a KRÉTA felületre

Belépés a KRÉTA e-ügyintési felületére

K R É T A  kapcsolattartó:
Horváthné Schein Éva ig.h.
+36-34 361-291
8:00 - 16:00
kozepiskola.oroszlany@gmail.com

2012-Közlemény

Iskolánk Oroszlány Város
Önkormányzata
2012. február 28-i
döntése értelmében a
HAMVAS BÉLA GIMNÁZIUM
ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

nevet viseli
2012. szeptember 1-jétől.
(Hamvas Béla életrajza)

Keresés

2011-Német vendégek

NÉMET VENDÉGEK ISKOLÁNKBAN

Szeptember közepén egy hétig volt vendégünk kilenc német diák és két kísérőjük. Erre az egy hétre egy igen sűrű programot állítottak össze a szervezők az észak-rajna-vesztfáliai Heinsberg körzetben lakó német vendégeknek.

 

Voltunk Budapesten, biciklitúrán, jártunk a megyeházán is - mondta el Bán Ildikó tanárnő, aki németet tanít iskolánkban. "A szép időt kihasználva pedig Tatán az Öreg-tavon a gyerekek és a felnőtt kísérőik vízi túrán vettek részt." Ahogy a srácoktól megtudtuk: a vízi túrát nagyon élvezték, és nemcsak azért, mert az idő jó volt. A kezdeti nehézségek után végül gyorsan belejött a társaság az evezésbe, hiszen szakszerű segítséget is kaptak például Beke Gabriella tanárnő férjétől. Beke László évek óta rengeteg vízi túrán vett már részt.


- Nagyon jól éreztük magunkat mindannyian a programokon - összegzett egyikük. Horn Renáta (11.C) szerint is nagyon jó és izgalmas programokban lehetett részük mind a magyaroknak, mind a németeknek. Ahogy elmondta:

"Tanárnőink nagyon kitettek magukért, amit az összes diák nevében köszönök. Kicsit nehézkesen indult a fogadás, mivel cserélgetni kellett az embereket. Végül minden német diák megtalálta a magyar párját, és vendéglátó családját. Szinte rögtön összekovácsolódott a csapat. Mindenki élvezte a programokat. Tatán a kenuzást, Pesten a hajókázást és városnézést, a Rám-szakadékot és a búcsúpartit is. A hétvégi szabadprogram is jól sikerült. Páran összebeszéltünk, és elvittük őket a Gyémánt fürdőbe. Nagyon élvezték, mivel náluk nyáron nem volt meleg. Szombaton az egyik német lánynak születésnapja volt. Este rendeztünk neki egy kis partit. Szerdán szomorúan váltunk el, de tudjuk, hogy májusban újra találkozunk és egy újabb remek hétnek nézünk elébe."

Mosoly

Látogatottság

495071
Mai nap:Mai nap:23
Tegnap:Tegnap:85
A héten:A héten:108
Ebben a hónapban:Ebben a hónapban:1181
ÖSSZESEN :ÖSSZESEN :495071

Nyelvvizsga

LanguageCert