ALAPÍTVÁNY

KRÉTA

Belépés a KRÉTA felületre

Belépés a KRÉTA e-ügyintési felületére

K R É T A  kapcsolattartó:
Horváthné Schein Éva ig.h.
+36-34 361-291
8:00 - 16:00
kozepiskola.oroszlany@gmail.com

2012-Közlemény

Iskolánk Oroszlány Város
Önkormányzata
2012. február 28-i
döntése értelmében a
HAMVAS BÉLA GIMNÁZIUM
ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

nevet viseli
2012. szeptember 1-jétől.
(Hamvas Béla életrajza)

Keresés

2011-Halloween

Boszorkányok, szellemek és zombik

Oroszlány Város Gimnáziumát és Szakképző Iskoláját boszorkányok, szellemek és zombik szállták meg 2011. november 09-én. Természetesen ezt nem kell véresen komolyan venni! A gimnázium már évek óta sikerrel rendez Halloween vetélkedőket. Idén 150 diák érkezett a kistérség iskoláiból, a környei Kisfaludy Károly Általános Iskolából, az oroszlányi József Attila Általános Iskolából, valamint a gimnáziumból. (Képgaléria)

(Európában nincs olyan nagy jelentősége a Mindenszentek napját megelőző éjszakának, mint Angliában és a tengerentúlon. Magyarországon Mindenszentek és Halottak napja a halottakra való emlékezés ünnepe. A mai Halloween fesztiválok többségének egészen kellemes hangulata van, annak ellenére, hogy az ünnep szoros összefüggésben áll az egykori kelta halottkultusszal, és a túlvilági lelkek látogatásával. Angol nyelvterületen majdnem olyan fontos ünnep, mint a karácsony.)

A csapatok játékos vetélkedő keretében mérték össze ügyességüket és tudásukat magyar és angol nyelven is. A jelmezes, táncos bevonulás után a tradicionális seprűlovaglás, almahalászat következett. Majd kreatív feladatokat kaptak: totó, Halloween quiz, szóalkotás. Amíg a zsűri dr. Radványiné Varga Andrea igazgatóasszony, Majorovitsné Mózes Irén Gertrúd angol nyelvi munkaközösség-vezető, valamint Oláhné Fidrich Éva szervező az értékelést végezték, addig a diákok fergeteges bulit csaptak.

A versenyen 1. helyezést ér el a 11. a osztály csapata, őket követte a 8. a osztály ”Tökfejek” csapata. Harmadik helyen végzett a József Attila Általános Iskola ”Black Cats”, valamint a 9. a osztály csapata. Gratulálunk minden kisdiáknak és tanáraiknak!

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a felkészítő tanároknak, a Lengyel József Gimnázium Tehetségeiért Alapítvány kuratóriumának a támogatásért, valamint nem utolsó sorban dr. Radványiné Varga Andrea igazgatóasszonynak a támogatásért.

Látogatottság

495301
Mai nap:Mai nap:1
Tegnap:Tegnap:87
A héten:A héten:338
Ebben a hónapban:Ebben a hónapban:1411
ÖSSZESEN :ÖSSZESEN :495301

Nyelvvizsga

LanguageCert