ALAPÍTVÁNY

KRÉTA

Belépés a KRÉTA felületre

Belépés a KRÉTA e-ügyintési felületére

K R É T A  kapcsolattartó:
Horváthné Schein Éva ig.h.
+36-34 361-291
8:00 - 16:00
kozepiskola.oroszlany@gmail.com

2012-Közlemény

Iskolánk Oroszlány Város
Önkormányzata
2012. február 28-i
döntése értelmében a
HAMVAS BÉLA GIMNÁZIUM
ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

nevet viseli
2012. szeptember 1-jétől.
(Hamvas Béla életrajza)

Keresés

2012-09-12 Névadó ünnepség

Névadó ünnepség

Iskolánk Oroszlány Város Önkormányzata 2012. február 28-i döntése értelmében a HAMVAS BÉLA GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA nevet viseli 2012. szeptember 1-jétől, az ünnepélyes névadásra azonban csak szeptember 12-én (szerdán) került sor. (Képgaléria)

Elsőként Takács Károly, Oroszlány város polgármestere szólt az iskola életének folytonosságáról, amit a hagyományok tisztelete és az új befogadása teremt meg.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Dr. Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős államtitkára, aki beszédében többek között Hamvas Béla emberi tartására és nagyságára utalt, valamint kiemelte iskolánk képzési formáinak sokszínűségét is.

Ünnepségünkön Czunyiné Dr. Bertalan Judit Kormánymegbízott, országgyűlési képviselő asszony főként a névadó diákságra gyakorolt fontos és hosszú távú hatását emelte ki.

Elmondta a névadó kapcsán felmerülő gondolatait Dúl Antal, a Hamvas Béla hagyaték örököse is.

A köszöntőket és útravalókat az iskola tanulóinak Mészárosné Fülöp Laura tanárnő által szerkesztett irodalmi műsora követte. Az idézeteket, verseket Hamvas Béla életrajzára fűzte fel, hogy jobban megismerhessük névadónk életét. Szereplők: Oláh Roland 6.a, Oláh Tamás 7.a, Csízi Sebastián 9.a, Sáhó Bernadett 11.a, Sáhó Györgyi 11.a, Erdei Viktória 11.b, Gott Dániel 11.b és Rácz Bálint 12. a osztályos tanulók.

Az irodalmi összeállítás után iskolánk néhány tehetséges diákját mutattuk meg, akik valamilyen művészeti területen emelkednek ki.

Elsőként a Silhouette Balett műsora következett, amelynek tagjai számos rangos díjjal rendelkeznek, többszörös aranyérmesek Európa- és Világbajnokságokon. Részletet adtak elő az Elveszett szimmetriák című táncszínházi előadásból. A darab koreográfusa és azt betanította Csáky Mária kétszeres nívódíjas táncpedagógus.

Boldizsár Tamás 10.b osztályos tanuló évek óta képzi a hangját, egy éve Pitti Katalin tanítványa. Most Josh Groben Felemel című dalát énekelte.

Schrantz Máté 8.a osztályos tanuló a Bakfark Bálint AMI növendéke. Zongorán adta elő Johann Sebastian Bach Prelude című darabját.

Kaszab Laura 10.b osztályos tanuló a Silhouette balettcsoport tagja, most azonban egy saját maga által koreografált balett számot mutatott be.

Stepa Erika 9.c osztályos tanuló ösztönös tehetségével énekli a legnagyobb külföldi és magyar számokat is, most Cserháti Zsuzsa Elfelejtett dal című számát adta elő.

A Cirill Táncstúdió Európa és Világbajnok növendékeitől egy modern mazsorett számot láthattunk. A koreográfiát készítette és a darabot betanította Zajácz Edina.

Műsorunk zárásaként Oroszlány város énekkara következett. Az énekkar tavaly alakult a Kölcsey Ferenc Művelődési Házban, s érdekessége, hogy a kórus vezetője és karnagya Takács Tímea, a Gárdonyi Géza Városi Könyvtár igazgatója, aki évekig volt iskolánk énektanára, s a kórus tagjai között diákjaink és tanárunk is megtalálható.

Az ünnepély Dr. Radványiné Varga Andrea igazgatónő záró gondolataival fejeződött be. Szavai szerint a névadó összeköti az iskola múltját, jelenét és reményeink szerint hosszú távú jövőjét, és a gimnáziumi oktatás valamint a szakképzés színvonalas folytatását tűzte ki célként.

Az eseménnyel kapcsolatos linkek:

Oroszlány város honlapja - Képtár - Videótár - Kemma.hu - OTV - HVG

Látogatottság

498276
Mai nap:Mai nap:15
Tegnap:Tegnap:86
A héten:A héten:384
Ebben a hónapban:Ebben a hónapban:1934
ÖSSZESEN :ÖSSZESEN :498276

Nyelvvizsga

LanguageCert