ALAPÍTVÁNY

KRÉTA

Belépés a KRÉTA felületre

Belépés a KRÉTA e-ügyintési felületére

K R É T A  kapcsolattartó:
Horváthné Schein Éva ig.h.
+36-34 361-291
8:00 - 16:00
kozepiskola.oroszlany@gmail.com

2012-Közlemény

Iskolánk Oroszlány Város
Önkormányzata
2012. február 28-i
döntése értelmében a
HAMVAS BÉLA GIMNÁZIUM
ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

nevet viseli
2012. szeptember 1-jétől.
(Hamvas Béla életrajza)

Keresés

2012-Tálentum Nap

Az első Tálentum nap Oroszlányban!

Oroszlányban számos remek táncos, dalos, énekes szólista és együttes működik. Ők évről évre megmutathatják tudásukat. Ez jó, de mit tehet egy olyan tehetség, aki fizikából, kémiából, vagy épp elektrotechnikából kiváló, és kutat, tanulmányt ír? Mit tehet egy olyan fiatal, aki barkács-zseni, modelleket készít vagy maketteket „gyárt”, esetleg egyedi grafikát, rajzot, fotót hoz létre?

Hogy ők is bemutatkozhassanak, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és a Hamvas Béla Gimnázium és Szakképző Iskola a Tudomány Napja alkalmából egy rendezvényt hozott létre a Művelődési Központban november 6-án. (Juhász Attila képei Oroszlány város honlapján)

Hat jelenlegi és volt diák, Ácsi Márk, Becsi Balázs, Rohrbacher Bettina, Solymosi Balázs, Tímár Mihály és Tímár Miklós, és három tanár, Eichardt János, Gőgh Zoltán és az igazgatóasszony, Dr. Radványiné Varga Andrea adott számot a gimnáziumban folyó természettudományos munkáról. A diákoktól kiselőadásokat hallhattunk, többek közt a Vértes ehető növényeiről, a Nagy-Tisza rovarvilágáról, vagy a zúzmótérképezésről városunkban. Az igazgatóasszony a magyar Nobel-díjasokról beszélt, Eichardt János tanár úr a pókokat hozta közelebb a hallgatósághoz, Gőgh Zoltán tanár úr pedig érdekes kémiai kísérleteket mutatott be hétköznapi anyagokkal.

Mindezt az iskola grafikus-tanulóinak kiállítása és a kiselőadásokhoz kapcsolódó plakátok bemutatója színesítette Pózner Gábor tanár úr szervezésében.

Az előadásokat zsűri értékelte, tartalmilag és formailag is, hiszen mindegyik vetített képes volt. A közönség pedig jutalmat kapott, ha meg tudta válaszolni a feltett kérdéseket.

A fiatalok figyelemmel követték az előadásokat, és egy félévre való tudással gyarapodtak, köszönhetően a rendkívüli, nem kötelező, nem iskolás jellegű rendezvénynek. A diákok természettudományos érdeklődéséről számot adó Tálentum Nap igen jó kezdeményezés, örömmel várjuk a folytatást!

Látogatottság

498273
Mai nap:Mai nap:12
Tegnap:Tegnap:86
A héten:A héten:381
Ebben a hónapban:Ebben a hónapban:1931
ÖSSZESEN :ÖSSZESEN :498273

Nyelvvizsga

LanguageCert