ALAPÍTVÁNY

KRÉTA

Belépés a KRÉTA felületre

Belépés a KRÉTA e-ügyintési felületére

K R É T A  kapcsolattartó:
Horváthné Schein Éva ig.h.
+36-34 361-291
8:00 - 16:00
kozepiskola.oroszlany@gmail.com

2012-Közlemény

Iskolánk Oroszlány Város
Önkormányzata
2012. február 28-i
döntése értelmében a
HAMVAS BÉLA GIMNÁZIUM
ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

nevet viseli
2012. szeptember 1-jétől.
(Hamvas Béla életrajza)

Keresés

2012-Szalagavató

A gimnazisták szalagavatója - 2012. december 15. - 18 óra

Az idei évben is már december közepén megkapták gimnazistáink az érettségi közeledtét jelző kék szalagot. Az ünnepség egyszerre volt megható, felemelő és szórakoztató. [12.A - 12.C]

A három végzős osztály méltóságteljes bevonulása után Takács Károly, Oroszlány város polgármestere mondta el ünnepi gondolatait, majd Dr. Radványiné Varga Andrea igazgató asszony köszöntötte az ünneplő egybegyűlteket. A 11. évfolyamot képviselve Gott Dánieltől egy Gulyás Gábor verset hallhattunk.

A 12.A osztálynak Czeti Antónia, a 12.B osztálynak Huma János, a 12.C osztálynak Jenei András osztályfőnökök tűzték fel a szalagot, majd az osztályok képviselőitől az osztályfőnökök és igazgató asszony is szalagot és virágot kaptak. (A 12.c osztály gondolt korábbi osztályfőnökére, Tőkés Sándor tanár úrra is.)

Az ünnepség szórakoztató részére különböző táncokkal készültek a végzős osztályok tanulói. Az átöltözés idejét kitöltve az iskola „fiatalabb” diákjai adtak egy kis műsort. Czékmány Adrienn egy Quimby számot adott elő, melynek címe: Most múlik pontosan. Gitáron kísérte Major Krisztián. Kosztolányi Dezső Vigyázz című versét Gott Dániel adta elő. Stepa Erika a Titanic című film betétdalát énekelte fergeteges sikerrel, majd a Hébé Művészeti Iskola növendékei, Fülöp Boglárka és Zsédely Lilla egy saját koreográfiában készült pomponos mazsorett duót mutattak be. E kis műsor zárásaként Major Krisztián gitárkíséretével ismét Czékmány Adrienn következett a Hit the road Jack című népszerű dallal.

A végzősök különböző stílusú és hangulatú táncokat adtak elő. Ami összekötötte őket, az a nagyon magas színvonal, a betanító és koreográfus Mészáros Szabinának köszönhetően.

A nyitótánc a Vörös Rózsa fantázianevű évfolyamkeringő volt. A 12.C. osztály egy egyedi és modern keringőt álmodott színpadra, melynek nem csak a lépései és a zenéje volt különleges, hanem a ruházata is. A következő osztály egységét a katonás összetartása és kitartása kovácsolta össze. Ennek szelleme alkotta meg a 12.B osztály által előadott Military dance-t, amiben mindenki meglepetésére az osztályfőnök, Huma János is kiemelkedő szerepet kapott.

A 20-30-as évek amerikai jazz stílusát és hangulatát mutatta be a 12.A osztály, melynek zenéi és története a Maszk című film alapján készültek.

A 12.C osztály a kosármeccsek izgalmait és hangulatát idézte fel a pompon lányok hangulatos táncával és a fiúk (a Kék gyémántok) ügyes labdakezelésével. Végül a 12.B osztály igazi táncszínházat varázsolt a közönség elé, melynek történetét egy idézet jellemzi:

„Keletről jöttünk, mint a Nap. Itt vagyunk, évezredes élni akarásunk megtartott bennünket. Talán a csodás Szarvas vezetett, szarvai közt a ragyogó Nappal? Talán Csaba királyfi óvott bennünket legendás csillagösvényén? Mindez a legendák ködébe vész. De ahogy a hajnal hasad, ahogy tavaszra fordul mindig újjászülető természet, mi is újra indulunk, hogy kiküzdjük helyünket a Nap alatt.”

Egy naplegenda kelt életre a nagyon összetett, a magyar és szomszéd népek táncelemeit ötvöző záró számban.

A végzős osztályok megköszönték tánctanáruk, Mészáros Szabina kiemelkedő munkáját, majd szüleiknek fejezték ki hálájukat egy-egy szál virággal.

Az éjfélig tartó jó hangulatú bál a végzősök és szüleik nyitókeringőjével indult.

Köszönet a rendező osztályoknak és osztályfőnökeiknek: 11.A (Mészárosné Fülöp Laura), 11.B (Jankyné Nagy Ágnes) és 11.C (Hartmann-né Drexler Ilona), valamint a műsorközlő Sáhóné Varga Katalin tanárnőnek!

Hamvas Béla Gimnázium és Szakképző Iskola

2012. december 14. - Szalagavató főpróba
[Képgaléria
]
Mosoly

2012. december 15. - Szalagavató 18:00 órától
a
Hamvas Béla Gimnázium
és
Szakképző Iskola
székhelyén

[KÉPGALÉRIA]

[Oroszlány Város Fotótára]

[Oroszlányi Televízió Arcívuma]

Látogatottság

498277
Mai nap:Mai nap:16
Tegnap:Tegnap:86
A héten:A héten:385
Ebben a hónapban:Ebben a hónapban:1935
ÖSSZESEN :ÖSSZESEN :498277

Nyelvvizsga

LanguageCert