ALAPÍTVÁNY

KRÉTA

Belépés a KRÉTA felületre

Belépés a KRÉTA e-ügyintési felületére

K R É T A  kapcsolattartó:
Horváthné Schein Éva ig.h.
+36-34 361-291
8:00 - 16:00
kozepiskola.oroszlany@gmail.com

2012-Közlemény

Iskolánk Oroszlány Város
Önkormányzata
2012. február 28-i
döntése értelmében a
HAMVAS BÉLA GIMNÁZIUM
ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

nevet viseli
2012. szeptember 1-jétől.
(Hamvas Béla életrajza)

Keresés

2013-Vértes-tábor

Vértes-tábor, Kőhányás

Az iskola által elnyert pályázat lehetőséget biztosított az őszi biológus tábor megszervezésére.

2013. október 18-án kezdődött a Kőhányáson tervezett három napos Vértes-tábor. Immár 5. éve, hagyományosan egy őszi időpontban kerül megrendezésre. A résztvevők a Vértes hegység élőhelyeit kutatják. Pénteken, reggel 8 órakor indultunk el Kőhányásra. Szivárványos időben, néhány órás csepergélő esőben érkeztünk ki 22-en. Hamarosan egy rövid túrát tettünk a Nagy-tisztára. Leraktuk az élve fogókat, majd visszatértünk a táborba. Ebédszünet után sátorállítás, majd újra túrázás, ezúttal a másik kutatási területre, a Nagy-sziklásra mentünk (Eperjes). Az elvégzett vizsgálatok után visszatértünk, s tábortűznél bográcsoztunk.

Másnap korán keltünk, 9 órakor már úton voltunk az aznapi kutatási helyszínekre (Nagy-tiszta, Som-hegy, Oroszlánkő). Közel 24 km-t tettünk meg a területekhez. Miután nem kellett sietnünk, az Oroszlánkő-várral szemben lévő, volt kőfejtőnél mókáztunk egy kicsit, s fotózás után indultunk vissza Kőhányásra. Este tábortűz mellett ült le a társaság, s nevetéssel, jókedvvel zártuk a napot.

Vasárnap ismét túrázással kezdtünk, hiszen szombaton csak egy részét kerestük fel a felmérésbe bevont terülteknek. Miután itt is végeztünk, visszatérve sátorbontás és pakolás után du. 15 órakor elhagytuk a szálást. Összességében eredményesen zárult a tábor, hiszen védett és ritka fajokat is sikerült megfigyelnünk a három nap alatt (pl.: bikapók, kékfutrinka stb.)

Eichardt János

Látogatottság

440945
Mai nap:Mai nap:2
Tegnap:Tegnap:77
A héten:A héten:403
Ebben a hónapban:Ebben a hónapban:2194
ÖSSZESEN :ÖSSZESEN :440945

Nyelvvizsga

LanguageCert