ALAPÍTVÁNY

KRÉTA

Belépés a KRÉTA felületre

Belépés a KRÉTA e-ügyintési felületére

K R É T A  kapcsolattartó:
Horváthné Schein Éva ig.h.
+36-34 361-291
8:00 - 16:00
kozepiskola.oroszlany@gmail.com

2012-Közlemény

Iskolánk Oroszlány Város
Önkormányzata
2012. február 28-i
döntése értelmében a
HAMVAS BÉLA GIMNÁZIUM
ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

nevet viseli
2012. szeptember 1-jétől.
(Hamvas Béla életrajza)

Keresés

2013-Zirc

Zirci kirándulás

Egy pályázatnak köszönhetően egy busznyi, a természettudományok iránt érdeklődő tanuló indulhatott Zircre, ismereteit bővíteni.

2013. november 9-én reggel, negyed kilenckor volt a gyülekező a gimnázium főépülete előtt. Kellemes, kissé tavaszias volt az idő, így a hangulat is jó volt. A felszállás után kényelmesen elhelyezkedtünk az 50 fős buszon. A közel másfél órás út alatt a társaság összerázódott és harsány nevetésekkel kísérve értünk le Zircre.

A város központjában található egyházi épületben kapott otthont a Bakony természeti kincseit bemutató kiállítás. A létszám miatt (37 fő) két kiállítás vezetőre volt szükségünk, s legnagyobb örömünkre az egyik csoportot dr. Kutasi Csaba vezette, aki egykor a gimnáziumunk diákja volt. Több kiállítótér is van a múzeumban, s az őstörténettől indulva végig kíséri a Bakony kialakulását és az élővilágának változását. A látogatásunk közel két órásra sikerült s rengeteg kérdést tettünk fel az élővilágról.

A zirci kirándulásunk persze nem ért véget a múzeum látogatásával. Az időközben eleredt eső sem szegte kedvünket, s bementünk a híres zirci arborétumba is. Itt kb. háromnegyed órát sétálgattunk, miközben a kijelölt sétány mellett elhelyezett ismertetőtáblákról megtudtunk számos érdekességet az itt élő növényekről.

Zircet délután kettő után hagytuk el. A visszaút is jó hangulatban telt és nagyjából fél négykor értünk haza.

Eichardt János

Látogatottság

470322
Mai nap:Mai nap:59
Tegnap:Tegnap:80
A héten:A héten:291
Ebben a hónapban:Ebben a hónapban:599
ÖSSZESEN :ÖSSZESEN :470322

Nyelvvizsga

LanguageCert