ALAPÍTVÁNY

2012-Közlemény

Iskolánk Oroszlány Város
Önkormányzata
2012. február 28-i
döntése értelmében a
HAMVAS BÉLA GIMNÁZIUM
ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

nevet viseli
2012. szeptember 1-jétől.
(Hamvas Béla életrajza)

Keresés

2013-Cserediák program

Német-magyar cserediák-program

2013. június elején immár hatodik alkalommal utazhatott a Hamvas Béla Gimnázium és Szakképző Iskola tanulóinak egy 8 fős csoportja és két kísérő tanáruk, Bán Ildikó és Beke Gabriella a németországi Heinsbergbe. [Galéria]

Az Észak- Rajna-Vesztfáliában található járási központ gimnáziumával 2005-ben köttetett meg a cserediák-kapcsolat, azóta minden évben diákok látogatnak el a testvériskolába. Az ott eltöltött hét során a diákok sok érdekes programon vehettek részt, mint például vadvízi evezés a Rur-on, kirándulás Aachenbe, kalandpark stb.

Természetesen a magyar diákok sok időt töltöttek a helyi gimnáziumban, ahol német diáktársaikkal együtt órákon vettek részt. Az együtt töltött idő során bepillantást nyerhettek az ottani iskola életébe illetve a német családok mindennapjaiba. Ez a pár nap nagyon gyorsan eltelt, a diákok számos élménnyel tértek haza, várva a német diákok őszi látogatását.

 

2013. november elején került sor a cserediák-program második részére. A német csoport 8 diákból és két kísérőjükből (Dr. Gerhard Reckendorf és Sandra Braß) állt. Ezúttal az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-INYK-MPA-12-020 azonosító számú sikeres pályázatunkból tudtuk a programokat finanszírozni. Így lehetőség nyílt arra, hogy a diákok gazdag programajánlatból tudjanak válogatni. Fontos megemlíteni, hogy nemcsak a cserediákok vehettek részt a meghirdetett programokon, hanem az iskola német nyelvet tanuló diákjai is.

A tíz nap alatt számos lehetőség nyílt a diákok számára, hogy német nyelvtudásukat kipróbálják és fejlesszék. A sport-, kulturális és egyéb programokon kötetlen módon mutathatták be a magyar diákok tágabb és szűkebb hazájukat a német vendégeknek.

Sor került egy egész napos budapesti kirándulásra, Visegrád, Esztergom, Balaton, a Rám-szakadék és Bécs is szerepelt a programban. Természetesen óralátogatások és előadások is gazdagították a programot.

 Reméljük, hogy a több éve tartó programunk a jövőben is hasonlóan sikeresen folytatódik!

Bán Ildikó


Látogatottság

370270
Mai nap:Mai nap:81
Tegnap:Tegnap:74
A héten:A héten:382
Ebben a hónapban:Ebben a hónapban:1002
ÖSSZESEN :ÖSSZESEN :370270