ALAPÍTVÁNY

KRÉTA

Elektronikus Ellenőrző

A K R É T A programba való bejelentkezéssel és a használattal kapcsolatos problémákat az alábbi e-mail címen lehet bejelenteni: schein74@gmail.com

2012-Közlemény

Iskolánk Oroszlány Város
Önkormányzata
2012. február 28-i
döntése értelmében a
HAMVAS BÉLA GIMNÁZIUM
ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

nevet viseli
2012. szeptember 1-jétől.
(Hamvas Béla életrajza)

Keresés

2014-Planetárium

Planetárium az oroszlányi Hamvas Béla Gimnáziumban

2014. november 10-én, hétfőn iskolánkba látogat a Partiscum Planetárium. Aktuális előadásuk címe: Utazás a Naprendszerben.

A program során egy teljes kupolás, FullHD film segítségével végiglátogathatjuk a Naprendszer bolygóit, megismerhetjük ezek jellegzetességeit, fizikai paramétereiket, sőt néhány bolygó felszínére „le is szállunk”.

A diákok tanulmányozhatják az égbolt nevezetes csillagképeit, megismerhetik a Sarkcsillag és az északi irány megtalálást. Ezt követően élőszavas planetáriumi bemutató keretében megtudhatják, milyen szabad szemmel észlelhető objektumok, bolygók, galaxisok, csillagködök láthatók az égbolton.

A bemutató végén valósághű felvételek segítségével elevenednek meg a Naprendszerben található bolygók, holdak, kisbolygók. A magyarázó szöveg alkalmazkodik az életkori sajátosságokhoz. Az előadások 45 percesek, egyszerre 50 fő számára. Az előadások 11:40-16:00 óráig tartanak.

Látogatottság

402486
Mai nap:Mai nap:24
Tegnap:Tegnap:78
A héten:A héten:176
Ebben a hónapban:Ebben a hónapban:1934
ÖSSZESEN :ÖSSZESEN :402486

Nyelvvizsga

LanguageCert