ALAPÍTVÁNY

KRÉTA

Belépés a KRÉTA felületre

Belépés a KRÉTA e-ügyintési felületére

K R É T A  kapcsolattartó:
Horváthné Schein Éva ig.h.
+36-34 361-291
8:00 - 16:00
kozepiskola.oroszlany@gmail.com

2012-Közlemény

Iskolánk Oroszlány Város
Önkormányzata
2012. február 28-i
döntése értelmében a
HAMVAS BÉLA GIMNÁZIUM
ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

nevet viseli
2012. szeptember 1-jétől.
(Hamvas Béla életrajza)

Keresés

2014-Mobil planetárium a gimnáziumban

Mobil planetárium a Hamvas Béla Gimnáziumban

Számos diák érdeklődik a szabadidejében a csillagászat iránt, ezért tanáraink szinte minden félévben szerveznek a gyerekeknek távcsöves csillagászati megfigyelést a Haraszt-hegyre. Ebben a témában nem lehet mindent megtudni az interneten keresztül és az "Öreg" hegyen. A fizika- és földrajz szakos tanáraink úgy gondolták, hogy egy planetáriumi élmény tökéletes iskolai program lenne. Így jutott el gimnáziumunkba 2014. november 10-én a diákok és a pedagógusok nagy örömére a Partiscum mobil planetárium. (http://www.partiscum.hu)

Aznap a nagyteremben egy ugrálóvár-szerű félgömbre lehettek figyelmesek a tanulók. A planetáriumban „Az utazás a Naprendszerben” című előadást nézhettük meg.

Lehetőségünk nyílt rá, hogy megértsük a természeti törvényeket, és megtudhattuk például, hogy milyen a Nap összetétele és hogy a csillagképek valójában csak kitalált jelenségek, amit az ókoriak hagytak ránk. Teljes pompájában ismerhettük meg a csillagos égboltot, és gyönyörködhettünk a bolygókban, galaxisokban, csillagködökben. A legtöbb diák élvezettel követte végig a kiselőadást. Érdekfeszítő, különleges élmény volt! Nekünk a 3d-s vetítés volt a legizgalmasabb, ugyanis a világűrt „testközelből” nézhettük.

A helyiségbe egyszerre csak ötvenen fértek be, de az öt egymás utáni előadáson több mint 200 diák és tanáraik láthatták az ingyenes előadást. A délutáni órára a környékbeli általános iskolák tanulóit és kísérőiket hívták meg a szervezők.

Köszönjük szépen Szamper Aranka tanárnőnek, a többi szervezőnek, és az előadásokat anyagilag támogató A Lengyel József Gimnázium Tehetségeiért Alapítványnak, hogy részesei lehettünk ennek a tudományos előadásnak!

Vasi Nóra, Spindler Hanna 8.a

Látogatottság

500323
Mai nap:Mai nap:13
Tegnap:Tegnap:81
A héten:A héten:174
Ebben a hónapban:Ebben a hónapban:1498
ÖSSZESEN :ÖSSZESEN :500323

Nyelvvizsga

LanguageCert